Koha e përgatitjes: 30 minuta – Për katër persona
400 gram file pule
2 Gota oriz
1 Kungulleshë
1 Grusht bizele
1 Qepë
1 Thelpi hudër
0.6 litër bazë supe (ose më shumë sipas nevojës)
Kripë
Piper
Pak lëvore limoni
1 Lugë gjalpë
Parmezan kur të shërbehet
Prejeni kungulleshën në copa kubi dhe fërgojini në një tigan me vaj derisa të bëhen ngjyrë kafe të arta. Vendosni në një pjatë me kripë.
Në të njëjtin tigan, fërgoni copat e filetos së pulës bashkë me qepën dhe hudhrën e grirë. Hidhni kripë dhe shtoni orizin.
Hidhni një lugë supë të zier dhe gatuajeni derisa orizi të thithë gjithë ujin. Shtoni përsëri një lugë të bazës së valës dhe përzieni. Përsëritni procesin derisa orizi të zbutet.
Në fund, shtoni bizele të grira, piper, lëvore limoni, përzieni kungulleshat me një lugë gjelle gjalpë. Përzini mirë që të kemi një rizoto sa më kremoze dhe shërbeni sa më shpejt që është e mundur duke hedhur parmezan mbi të.
Ju bëftë mirë!