326
Përbërësit:
- 3 vezë
- 150 gr sheqer
- 75 gr gjalpë i tretur
- 150 gr miell ëmbëlsirash
- 150 gr kos grek
- Lëkura dhe lëngu i një limoni
- 1 bustinë vanilje
- 5 gr fryrës për ëmbëlsira
- Një majë luge kripë
Për sherbetin:
- 150 gr sheqer pluhur
- 20 gr lëng limoni
Lëkurë limoni për zbukurim
Përgatitja:
1.Ndezim furrën në 170 gradë.
2.Në një tas përziejmë kosin, vaniljen, lëngun dhe lëkurën e grirë të limonit dhe kripën.
3.Duke e përzierë shtojmë ngadalë miellin dhe fryrësin. Në fund shtojmë gjalpin.
4.Hedhim brumin te tava e lyer më parë me gjalpë e miell dhe e pjekim për 45 minuta afërsisht.
5.Në një tas hedhim sheqerin pluhur, shtojmë lëngun e limonit dalëngadalë që të përgatisim sherbetin.
6.Sherbeti duhet të jetë i hollë që të derdhet dhe të mbulojë kekun.
7.Pastaj kekun e dekorojmë sipas dëshirës me lëkura limoni.