198
Kjo është një recetë e thjeshtë dhe e shijshme për të përgatitur shishqebap me spec të kuq të ëmbël.
Përbërësit:
- Fileto të pules (ose mish të preferuar) të prerë në kubikë
- Spec të kuq të ëmbël
- Qepë të mëdha
- Domate të mëdha, të prerë në kubikë
- Kripë dhe piper sipas dëshirës
- Vaj ulliri
Përgatitja:
Filloni duke përgatitur mishin e pules. Prisni filetot e pules në kubikë dhe vendosini ato në një tas. Në tasin e mishit të pules, shtoni specin e kuq të ëmbël, qepën dhe domatet e prera. Lëreni mishin të marinohet në këtë përzierje për rreth 20-30 minuta, në mënyrë që të marrë shije.
Prisni qepën dhe domatet në kubikë.
Përziejeni të gjithë përbërësit bashkë dhe shtoni kripë, piper dhe vaj ulliri sipas shijes suaj.
Ngrohni një tiganë të madh ose një grilë dhe mbushni me shishqebapët e përgatitur. Kjo zakonisht merr 10-15 minuta në total, por koha mund të ndryshojë në varësi të temperaturës së tiganës ose grilës tuaj.
Pasi të jenë gatuar, largoni shishqebapët nga zjarri dhe lejoni ato të pushojnë për disa minuta para se të servireni.
Shërbeni shishqebapët me spec të kuq të ëmbël me garniture të preferuara, si pilaf oriz, patate të skuqura, ose sallatë. Mund të shtoni edhe salsë të preferuar për shije shtesë.