227
Çfarë do të mësoni nga ky artikull:
Hapat e thjeshta për përgatitjen e gogozhareve nga fillimi deri në fund.
Sekretet për t’i bërë ata të shijshëm dhe të pasur me aromë.
Përgatitja:
Hap 1: Pastrimi i specave.
Hap 2: Vëmë ujin të ziejë dhe shtojmë me rradhë:
– 1.5 gota uthull
– 1 gotë vaj ulliri
– 3-4 gjethe dafine
– piper të zi kokërr
Hap 3: Kur uji të ketë marrë valë shtojmë specat dhe i lëmë vetëm për 4-5 sekonda dhe i heqim.
Hapi 4: I vendosim specat në kavanoz dhe shtojmë dafinë, piper, hudhër dhe masën e lëngut të nxehtë.
Hapi 5: E përmbysim kavanozin dhe e kemi gati për ta konsumuar pas 6-7 ditësh, por edhe mund ta ruajmë gjatë dimrit në vend të freskët.