Supë me hithra/ Një barishte e fuqishme në aspekt vlerash ushqyese dhe kuruese

Hithra është një barishte e fuqishme në aspekt vlerash ushqyese dhe kuruese për organizmin e njeriut.

Hithra është një bimë premtuese në trajtimin e sëmundjeve të Alzheimer, artritit, astmës, infeksioneve të fshikëzës së urinis, bronikitit, gurëve në veshka, sklerozës, e shumë të tjerave.

Në këtë artikull do të mësoni një recetë të shëndetshme e të thjeshtë për gatimin e supës me hithra

Përbërësit:

  • 400 gr hithër (të freskët)
  • 2 patate (mesatare)
  • 3-4 lugë vaj ulliri
  • 2-3 qepë e njomë (ose një qepë e vogël e thatë)
  • kripë
  • piper (sipas dëshirës)
  • 4 gota lëng perimesh (ose lëng pule)
  • 2-3 thelpij hudhër
  • pak nenexhik
  • lule vjollca ((bio))
  • 150 ml qumësht (ose krem pana)
  • pak kos (për dekor të supës)


Përgatitja:


1 – Hithrat e lara dhe të pastruara mirë i përvëlojmë në ujë të vluar me pak kripë dhe i vemë menjëherë në ujë të ftohtë ose ujë me akull, për të ndërprerë zierjen e tyre dhe që të ngelet ngjyra e bukur e gjelbër.


2 – Në një tenxhere kavërdisim qepën e grirë imët me vajin e ullirit. Shtojmë pak nenexhik, hudhrën dhe patatet. I shuajmë me lëngun e zarzavateve dhe i lemë të ziejnë në zjarr të ngadaltë rreth 10-15 minuta derisa të jenë zier plotësisht patatet.


3 – Shtojmë edhe hithrat e përvëluara e të kulluara mirë nga lagështira e tepërt dhe i lemë të ziejnë edhe rreth 5-7 minuta të tjera. (Nuk kanë nevojë të ziejnë shumë pasi kemi përdorur vetëm maja hithrash të njoma.) Shtojmë pak nenexhik të njomë nga fundi dhe pastaj me blender e bëjmë pure dhe rregullojmë trashësinë e supës


4 – Rregullojmë me qumësht trashësinë e supës. E zbukurojmë me kos dhe me lule vjollce.

Related posts

Kek me mollë dhe portokalle – Shije dhe aromë fantastike!

Patëllxhanë, domate dhe gjizë – Fërgesa me shije perfekte!

Musaka me spinaq dhe mish të grirë – Ngrohtësi dhe aromë në shtëpinë tuaj!