Rozmarina është një barishte e shijshme që shton një goditje drusore në çdo pjatë.
Por përveç që e çon kuzhinën tuaj në nivelin tjetër, gjithashtu ka një numër përfitimesh të jashtëzakonshme shëndetësore që mund të bëjnë gjithçka, nga rritja e funksionit tuaj njohës deri në ndalimin e shenjave të inflamacionit në gjurmët e tyre.
Çfarë është rozmarina?
Rozmarina është një bimë që lidhet ngushtë me bimë të tjera si rigoni, trumza dhe borziloku. Është e pasur me antioksidantë që luftojnë radikalet e lira – sulmojnë dhe dëmtojnë qelizat për të përshpejtuar procesin e plakjes.
![](https://klikoje.com/wp-content/uploads/2021/06/rosemary-jars.jpg)
Është gjithashtu e lidhur me disa aspekte të shëndetit të përgjithshëm të trurit, duke përfshirë përmirësimin e kujtesës dhe përqendrimit , përmirësimin e mbrojtjes së qelizave të trurit dhe parandalimin e shenjave të plakjes neurologjike.
![](https://i2.wp.com/klikoje.com/wp-content/uploads/2021/06/rosemary_3.jpg?fit=696%2C279&ssl=1)
Studimet e hershme tregojnë prova se ajo madje mund të ndihmojë në largimin e shenjave të Alzheimerit, megjithëse duhet të kryhen më shumë kërkime.
Për më tepër, barishtja përmban një përbërje të fuqishme të quajtur acid karnozik, i cili shkencëtarët kanë zbuluar se mund të ngadalësojë rritjen e qelizave kancerogjene dhe madje të ndalojë formimin e tumorit në radhë të parë.