Receta nga Renato Mekolli/ Strudel me ricotta dhe spinaq

Ky strudel me spinaq dhe ricotta të freskët është shumë i lehtë për t’u përgatitur dhe përmban nën 200 kalori për fetë. Lexoni hapat e recetës dhe mësoni si ta gatuani në shtëpi për më pak se 1 orë.

Përbërësit

  • 2 role brumë sfoliat
  • 1 kg spinaq
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr bukë me drithë të ashpër
  • 50 gr gjalpë
  • 50 gr rrush i thatë
  • 50 gr stika pishe (fistikë)
  • 3 vezë të mesme
  • Arrë moskat
  • Kripë e imët
  • Piper i zi

Për lyerjen:

  • 1 vezë

Udhëzimet

Hapi 1 Lajmë mirë spinaqin me ujë të rrjedhshëm. Më pas e lëmë në një enë me ujë dhe e shtypim. E presim në copa të vogla me thikë.

Hapi 2 Në një tigan hedhim gjalpin dhe shtojmë aty dhe spinaqin e prerë. I lëmë për pak minuta dhe shtojmë pak kripë.

Hapi 3 I vendosim në një enë ku kemi shtuar dhe ricotta të shpërndarë, arrën moskat, vezët, rrushin e thatë, bukën me drithë, stikat e pishës, kripën dhe piperin.

Hapi 4 Përziejmë shumë mirë të gjithë përbërësit dhe e lëmë masën të pushojë për 30 minuta. Ndezim furrën në 180 gradë.

Hapi 5 Shtrojmë brumin sfoliat dhe mbi të vendosim masën që përgatitëm. I japim një formë drejtkëndëshi.

Hapi 6 Rrotullojmë masën me sfoliatën duke formuar një role. Mbyllim pjesët anësore që masa të mos shpërndahet jashtë.

Hapi 7 Lyejmë nga jashtë rolenë e formuar me vezë, derisa sipërfaqja të duket e ndritshme.

Hapi 8 I vendosim roletë mbi një tavë, i mbështjellim me letër furre dhe i lyejmë me vaj. I pjekim në furrë për 40 minuta.

Related posts

Akullore me kos dhe fruta – Receta me freski dhe shije perfekte!

Si të përgatisni ujin e freskët me shalqi me plot vlera!

Lëngu plot proteina me banane dhe gjalpë kikiriku