Patate të mbushura me gjizë dhe salsiçe të freskëta

Patatet janë edhe bukë, edhe gjellë, edhe një ide e shkëlqyer për darkën, ndaj përgatitini se do t’ju pëlqejnë.

Përbërësit për 6 persona: 

• 6 patate të mëdha

• 3 salsiçe të freskëta (nëse dëshironi mund t’i merrni pikante)

• 3 luge vaj ulliri

• 250 gr gjizë pa kripë

• pak mozzarella

• patate te grira ne rende

• erëza sipas dëshirës.

Përgatitja: 

Ziejmë patatet me lëkurë, i hedhim edhe erëza. Pasi zihen për 20 minuta, i heqim pjesën e mesit derisa të mbetet një shtresë e hollë. Salsiçet dhe tulin e patateve së bashku me erëzat i skuqim me pak vaj. I shtojmë gjizën. Më këtë përbërje mbushim patatet dhe sipër shtojmë pak mocarela te secila prej tyre. E vendosim në furrë për 20 minuta, në temperaturë 180 gradë. Kur e heqim nga furra i hedhim sasi te vogël patate të grira që të bëhen krokante.

Related posts

Akullore me kos dhe fruta – Receta me freski dhe shije perfekte!

Si të përgatisni ujin e freskët me shalqi me plot vlera!

Lëngu plot proteina me banane dhe gjalpë kikiriku