Kungullor misri

Përbërësit

400 gr mazë

mazë të hollat

1 litër mazë të larat

1 kg kungull i gërryer

200 gr miell misri

kripë

Hapat

Shkrihet maza

Largohet ena nga zjarri

Shtohen të larat, kungulli dhe kripa

Masa përzihet mirë,pastaj hidhet mielli gradualisht duke e përzier vazhdimisht

Masa e përgatitur derdhet në tepsi të lyer me yndyrë dhe futet në furrë të nxehtë me temperaturë 250 gradë C për t’u pjekur për afro 25 minuta

Ulet temperatura në 200 gradë C dhe vazhdon të piqet edhe 15 minuta

Shërbehet me qumësht të ftohtë,djathë etj.

Related posts

Kek me mollë dhe portokalle – Shije dhe aromë fantastike!

Patëllxhanë, domate dhe gjizë – Fërgesa me shije perfekte!

Musaka me spinaq dhe mish të grirë – Ngrohtësi dhe aromë në shtëpinë tuaj!