Ky problem shfaqet qysh në të tridhjetat, por te femrat është problem serioz pas fillimit të menopauzës
Faktori kohë përshpejtohet gjithashtu nga aktivitetet e rënda fizike, si rezultat i të cilave gjendja e përgjithshme e kockave përkeqësohet në mënyrë progresive.
Sapo të ndieni problemin e parë, përmbajuni metodave natyrale të trajtimit dhe recetave tradicionale, të cilat edhe mjekët ua rekomandojnë pacientëve të tyre si opsion trajtimi përpara se të përdorni preparate mjekësor.
Produktet e qumështit
Një filxhan qumësht përmban më shumë se 300 miligramë kalcium, që është 30 për qind e marrjes së rekomanduar. Kosi është gjithashtu i pasur me kalcium, por edhe një burim i mirë i proteinave, i cili gjithashtu ndihmon në ndërtimin dhe ruajtjen e indeve në trupin e njeriut.
Kosi i frutave përmban më pak kalcium dhe proteina sesa i zakonshmi. Zgjidhni produkte që përmbajnë një përqindje të vogël të yndyrës së qumështit.
Për njerëzit që janë intolerantë ndaj laktozës, ka shumë alternativa të qumështit me të njëjtën vlerë ushqyese.
![](https://klikoje.com/wp-content/uploads/2021/11/Eggs-milk-and-cheese.jpg)
Djathi
Përmban vitaminë K, e cila sintetizohet nga bakteret gjatë procesit të fermentimit. Konkretisht te djathi përgjegjës për këtë janë bakteret propionike. Përveç vitaminës K, vitaminë D gjendet edhe te djathi.
Shembujt më të mirë janë Emmental, Gouda, si dhe djathi i dhisë. Zgjidhni vetëm ata djathë që janë bërë nga qumështi cilësor, organik.
Vezët
Vezët janë burim i vitaminës D për kockat dhe kyçet, por sigurisht që do t’i përfshini në dietën tuaj të rregullt kur të vini re se ato përmbajnë edhe shumë vitaminë K.
Është interesante që lëvozhgat e vezëve mund të përdoren si kurë për osteoporozën.