Kek me karrota – Receta e veçantë që do t’ju nderojë para miqve

Ju kanë ardhur miq për drekë ose darkë dhe nuk doni të bëni figurë të keqe? Një kek me karrota është ajo që ju duhet.

Përbërësit:
2 filxhanë miell
2 lugë çaji sodë pjekje
2 lugë çaji kanellë
1/2 lugë kripë
4 kokrra vezë
5-6 karrota mesatare
300 ml vaj bimor (luledielli, misri etj)
1 kup sheqer normal i bardhë
1 kup sheqer kafë
1 lugë çaji esencë vanilje
1 kup arra ose (bajame, lajthi etj)
1 kup rrush të thatë

kremi:
2 pako philadelphia ose 250 g krem djathi
1/2 lëng limoni
1 kup sheqer pluhur

Përgatitja:
Si fillim ndezim furrën 180 C. Në një enë të thellë shtojmë miellin, kanellën, sodën dhe kripën. Ndërsa në një enë tjetër shtojmë vajin, shqerin e bardhë dhe kafë, esencën e vaniljes dhe i rrahim mirë. Më pas shtojmë një e nga një vezët duke i rrahur dhe në fund miellin pjesë-pjesë duke e përzier masën me
kujdes me spatul.

Pasi masa është krijuar, shtojmë karrotat të grira në rende, frutat e thata dhe i përziejmë përsëri me spatul. Masën e hedhim në formën e kekut të lyer me gjalpë dhe e fusim në furrë për 40-45 min. Pasi keku ëshë pjekur e lejmë të ftohet dhe sipër e mbulojmë me kremin e formuar duke rrahur kremin e djathit, me lëngun e limonit dhe sheqerin pluhur me mixer.

Kujdes, kur të rrihni kremin e djathit, sheqerin pluhur hidheni pjesë pjesë në mënyrë mos të përhapet në ajër duke bërë pis. Kremin e shtrojmë sipër kekut dhe e dekorojmë sipas dëshirës.

Ju bëftë mirë!

Related posts

Mëngjeset me 400 kalori! Shijoni ushqimet tuaja të preferuara pa shtuar në peshë

Turli me perime të stinës – Plot vlera dhe shije fantastike në një pjatë

Kek me mollë dhe portokalle – Shije dhe aromë fantastike!