Tiramisu pa pjekje! Më e mira që do provoni!

Zupa e Dukës, kështu mendohet të jetë emri i vërtetë i Tiramisusë, ëmbëlsirës kaq të dashur edhe nga shqiptarët.

E mori këtë emër pikërisht në nder të Kozimo Mediçit, i cili e solli recetën në Fierence dhe i dha famë.

Sipas gastronomëve Tiramisuja u kthye shumë shpjet në ëmbëlsirën e preferuar të familjeve fisnike të cilat e konsumonin për të ngritur humorin.

Cooking Time ju tregon mënyrën më të thjeshtë për përgatitjen e kësaj ëmbëlsire në shtëpitë tuaja.

Me këtë recetë mund të surprizoni të dashurit dhe të afërmit tuaj me një shije përrallore.

Përbërësit që ju nevojiten:

-500gr mascarpone

-300gr biskota savoiardi

-5 vezë

-Kafe

-Kakao

-120gr sheqer

Përgatitja:

Si fillim ndajmë të bardhën nga e verdha e vezëve. Rrahim të bardhat e vezëve derisa të bëhen shkumë. Në tasin tjetër përziejmë të verdhat e vezëve me sheqerin. I bëjmë banjëmari derisa të shkrihet sheqeri komplet. Shtojmë mascarponen tek tasi me të verdhat e vezëve dhe i përziejmë.

Më pas shtojmë gradualisht shkumën e të bardhave duke përzier me kujdes nga lart poshtë për të ruajtur volumin. Më pas lagim biskotat tek kafeja e përgatitur dhe shtrojmë një shtresë në tavë. Hedhim një shtresë kremi dhe më pas shtojmë shtresën e dytë të biskotave. Në fund shtojmë shtresën e dytë të kremit. E vendosim në ftohje për 6 orë. Para se ta konsumojmë i hedhim kakao lart dhe e kemi gati për ta shijuar.

Kjo është një ëmbëlsirë e lehtë dhe shumë e shijshme pa pjekje që do t’ju nderojë para miqëve. Ju bëftë mirë nëse e provoni!

Related posts

Kek me mollë dhe portokalle – Shije dhe aromë fantastike!

Patëllxhanë, domate dhe gjizë – Fërgesa me shije perfekte!

Musaka me spinaq dhe mish të grirë – Ngrohtësi dhe aromë në shtëpinë tuaj!