Speca të mbushur me spinaq dhe qiqra/ Vakt i lehtë veror!

Vakt i lehtë veror, ka shije të mrekullueshme dhe pak kalori

Përbërësit:

– 4-5 speca;
– 400 g qiqra;
– 100 g oriz;
– 1 qepë;
– 2 thelpinj hudhre;
– 2 lugë pure domatesh;
– 1 tufë majdanoz;
– 1 tufë kopër;
– 1 spec djegës;
– 200 g spinaq;
– 1 limon;
– 2-3 lugë vaj ulliri;
– 1 lugë spec i tymosur;
– piper;
– kripë.

Përgatitja:

Grini qepën imët. Nxehni vajin e ullirit në një tigan të thellë dhe shtoni qepët të skuqen. Grini imët thelpinjtë e hudhrës dhe shtoni në tigan kripën, piperin dhe specin e tymosur.

Shtoni oriz margaritar të bardhë dhe skuqeni derisa kokrrat të bëhen të tejdukshme.

Pritini gjethet e spinaqit në copa të mëdha dhe shtojini në mbushje. Shtoni specin djegës të grirë imët dhe gjysmë tufe kopre dhe majdanozi.

Shtoni purenë e domates dhe tundeni përzierjen. Shtoni një kavanoz me qiqra, pak lëng, përzieni mirë dhe hiqeni përzierjen nga zjarri.

Pritini majat e specave dhe përdorni si kapakë. Mbushni me përbërjen e përgatitur dhe radhisni në një enë pjekjeje.

Shtoni një filxhan me ujë të ngrohtë ose lëng mishi perimesh në tas dhe transferojeni në furrën e nxehur më parë në 200 gradë për 30 minuta.

Ju bëfshin mirë! 

Related posts

Mëngjeset me 400 kalori! Shijoni ushqimet tuaja të preferuara pa shtuar në peshë

Turli me perime të stinës – Plot vlera dhe shije fantastike në një pjatë

Kek me mollë dhe portokalle – Shije dhe aromë fantastike!