Si të përgatisni një “Energy bar” në shtëpi?/ I jep energji, minerale dhe lëndë ushqyese trupit tuaj

“Energy Bar” me hurma Arabie dhe fruta te thate

Ky ushqim është i pasur në hekur, vajra esencial, fibra bimore dhe beta glukane – një lëndë me veti të rralla ushqyese për aparatin tretës. Një zgjedhje e përshtatshme për fëmijët në shkollë dhe për adoleshentët që merren me sport.

Perberesit per 16 racione

  • 6 hurma Arabie te copetuara
  • ½ kupe mjalte
  • 2 l.m.* gjalpe pa kripe ose gjalpe kokosi
  • 2 kupa tershere
  • ½ kupe bajame, lajthi, arra ose kashius
  • ½ kupe fara kungulli
  • ½ kupe fara luledielli
  • 2 l.m. amarantho ose susam
  • ½ l.v. kripe

Pergatitja:

  1. Nxehni furren ne 180grade Celcius. 
  2. Zieni hurmat e arabise me mjaltin dhe ujin deri sa te zbuten hurmat dhe te avulloje uji. I hiqni nga vala dhe i hidhni gjalpin duke e perzier qe te shkrije, rreth 8min. I shtypni hurmat deri sa te bejne nje mase si pure. Duhet tju dali rreth 1 kupe.
  3. Perzieni tersheren, bajamet, farat e kungullit, lulediellit, amaranthit, dhe kripen ne nje tas te madh. I perzieni bashke me purene e hurmave. Merrni si fillim gjysmen e perberies dhe e shtrini ne tepsi mbi letren e furres duke e ngjeshur. I shtoni me pas edhe gjysmen tjeter duke e ngjeshur serish. I piqni rreth 40-45min. I hiqni dhe i prisni ne forma pasi te jene ftohur plotesisht. Nese i doni me krokante mund ti piqni ne tostiere edhe nje 10 minutesh.

Related posts

Pogaçe e ëmbël – Receta e shijshme që kënaq gjithë familjen!

Akullore me kos dhe fruta – Receta me freski dhe shije perfekte!

Si të përgatisni ujin e freskët me shalqi me plot vlera!