Materiale
- 3 vezë
- 1 ½ filxhan miell për të gjitha përdorimet.
- 1 ½ filxhan qumësht.
- 2 lugë gjalpë të shkrirë
- 2 lugë konjak
- 2 lugë sheqer
- ¼ lugë kripë
zbatim
Në fillim Shoshni miellin. Pastaj vendosni vezët në një pjatë dhe rrihini lehtë me pirun.
Më pas hidhni në një tas, miellin me pak kripë, sheqer dhe vezët e rrahura.
Shtoni konjak dhe qumësht dhe rrihni në mikser derisa të formohet një pastë e trashë.
Në fund shtoni gjalpin dhe lëreni qullën në frigorifer për 30 minuta.
Në një tigan të paravendosur (i nxehtë) vendosni një lugë qull dhe e përhapim në të gjithë sipërfaqen për të bërë brumin e krepës.
Sapo të gatuhet njëra anë, kthejeni atë.
Kur mbaron pjekja,vendosini ato në një pjatë mbi njëra-tjetrën.