Si ndikon çaji i kamomilit tek sëmundja e diabetit

Kamomili është një prej bimëve mjekësore që i është gjendur krah njeriut që në lashtësi.

Përdorimet e para të tij janë zbuluar që në Egjiptin e Lashtë.

Sipas studimeve mjekësore, më shumë se një milionë filxhanë me çaj kamomili konsumohen çdo ditë në të gjithë botën.

Ai rekomandohet kryesisht për gjumë të qetë, qetësi mendore dhe shpirtërore por jo vetëm kaq.

Studime paraprake tregojnë se thithja e avullit që përmban ekstrakte kamomili zbut problemet e shkaktuara nga infesksioni i rrugëve të sipërme të frymëmarrjes.

Kamomili përmban elementë anti-inflamator, të cilat mund të shpjegojnë këtë efekt pozitiv.

Sipas ekspertëve, kamomili ndër të tjera përdoret edhe për kurimin e dhimbjeve të stomakut, të barkut dhe si vaj për të kuruar plagët, ekzemat dhe linë e dhenve.

Çaji i Kamomilit Kundër Diabetit

Vlerat e çajit të kamomilit janë gjithë kohës subjekt studimesh të imtësishme për të zbuluar sa më shumë rreth kësaj luleje të mirë.

Së fundmi, studimet kanë zbuluar se çaji i kamomilit ul nivelet e glukozës në gjak.

Substancat përbërëse të lules së kamomilit mposhtin enzimat që aktivizohen në organizëm dhe nxisin shfaqjen jo vetëm të diabetit por edhe të dëmtimeve të veshkave dhe atyre nervore.

“Konsumi i rregullt ditor i çajit të kamomilit gjatë vakteve ka një potencial të dobishëm në parandalimin dhe trajtimin vetjak të hiperglicemisë dhe komplikacioneve të diabetit,” thuhet në një document të autoriteteve britanike të shëndetësisë.

Sigurisht që në trajtimin dhe parandalimin e diabetit do të ishte e gabuar që njeriu të konsumojë vetëm çaj kamomili.

Hapi i parë drejt shmangies së diabetit është të siguroheni që të mos jeni mbipeshë.

Kjo e fundit është kontribues direkt i shfaqjes së diabetit.

Përpos të tjerave, njerëzit duhet të ushqehen shëndetshëm me fruta, perime, drithëra, fara, kos, peshk e yndyrna të shëndetshme.

Ata duhet të qëndrojnë sa më larg ushqimeve të përpunuara, të shpejta dhe ato me shumë yndyrë dhe kalori.

Burimi: AgroWeb.org

Related posts

4 Faktorët kryesor që rrisin tensionin e gjakut

Kura energjike për tretjen dhe stomakun – Uthull molle, kanellë, xhenxhefil

Ky frut ka vlera të mëdha edhe kur e konsumoni të ngrirë!