Shega dhe diabeti/ Ndikimi që sjell në shëndetin e zemrës

Me një pamje po aq mahnitëse dhe interesante sa kanë dhe shijen, shegët mund të quhen eliksiri i vërtetë i jetës.

Kokrrizat e vogla të panumërta me ngjyrën karakteristike të kuqe, mblidhen në mënyrë perfekte brenda këtij fruti me vlera të jashtëzakonshme shëndetësore.

Shega është pa dyshim një ndër frutat më përfaqësuese të stinës së vjeshtës.

E mbushur me vlera dhe shije, shegët prej kohës njihen si një ilaç natyral që promovon shëndetin e mirë.

Shumë studime dhe ekspertë e konfirmojnë këtë prej vitesh.

Ndaj në këtë artikull nga AgroWeb.org ju tregojmë ndikimin e shegës kundër diabetit dhe për shëndetin e mirë të zemrës.

Si Ndikon Shega Tek Diabetikët

Në një studim të publikuar në vitin 2014 të cilit i referohet AgroWeb.org, tregohen vlerat e shegës tek të sëmurët me diabeti të tipit 2.

Pavarësisht se vetë shega është një frut që përmban sheqer dhe mund të duket si zgjedhje e gabuar, ekspertët thonë të kundërtën.

Në studimin ku morën pjesë vetëm 85 veta të cilët konsumuan sasi të caktuara lëngu shege, u vu re se vetëm pas tre orësh këta persona pësuan ulje të nivelit të sheqerit në gjak.

Megjithëse mjekët nuk japin ende të dhëna se si ky frut e ndikon dhe e heq glukozën e tepërt nga trupi, ka disa shifra se si duhet ta konsumoni.

Këshillohet një sasi e caktuar për konsumin e këtij fruti në ditë në mënyrë që të përfitoni vlera të shumta.

Ekspertët rekomandojnë 1.5 ml për çdo kilogramë, pra rreth 105 ml për një person me peshë 70 kg.

Konsumimi i kokrrave të shegës apo lëngut të saj ndihmon në uljen ndjeshëm të glukozës në gjak.

Duke ulur kështu rrezikun e prekjes nga diabeti.

Këto shifra janë të njëjta si për femra ashtu edhe për meshkujt.

Si Ndikon Tek Shëndeti i Zemrës

Lëngu i shegës mund të ndikojë edhe në shëndetin e mirë të zemrës tek të sëmurët me diabet.

Ky frut ndihmon në uljen e rrezikut të prekjes nga arterioskleroza.

Gjithashtu dhe një sërë sëmundjesh të tjera kardiovaskulare, të cilat mund të shkaktohen nga diabeti.

Duke qenë një antioksidant shumë i fuqishëm e plot vlera e ndihmon organizmin në shumë mënyra.

Ku përfshihet ulja e sheqerit në gjak, kolesterolit të keq gjithashtu edhe në frendimin e përhapjes së qelizave të këqija në trup.

Prandaj përfitoni ta konsumoni këtë frut të mrekullueshëm përsa kohë e gjeni të freskët gjatë muajve të vjeshtës.

Burimi: AgroWeb.org

Related posts

Sëmundjet që shkaktojnë djersitjen e tepërt – Disa këshilla si t’i trajtoni në shtëpi

4 Faktorët kryesor që rrisin tensionin e gjakut

Kura energjike për tretjen dhe stomakun – Uthull molle, kanellë, xhenxhefil