Role me gjalpë susami dhe reçel fiku

Mund t’i konsumoni për mëngjes, si dhe t’i shoqëroni me kafen e pasdites. ☕️

Një ëmbëlsirë e thjeshtë por me një shije fantastike!

Për 12 role me fik-a dhe gjalpë susami është përdorur:

  • 5 g maja birre
  • 250 ml qumësht
  • 80 g gjalpë i butë
  • 40 g sheqer
  • 450 g miell 00
  • 1/2 luge e vogël me kripë
  • 1 vezë

Për mbushjen:

Gjalpë susami nga pemla.al dhe reçel fiku nga vjet se do bëjmë të riun.

Tretim sheqerin dhe majanë te qumështi i vakët dhe e lëmë të pushojë e të aktivizohet 10 minuta. Shtojmë përbërësit e tjerë dhe formojmë brumin.
Brumi është i butë dhe ngjit ama ashtu duhet sepse duhet te aktivizohet gluteni e të bëhet elastik, nëse shtoni më shumë miell dalin të forta.
E lëmë të dyfishojë masën dhe e punojmë përsëri, e hapim petë drejtkëndore me trashësi 1/2 cm. E lyejmë gjysmën me gjalpë susami dhe gjysmën me reçel fiku.
E palosim dhe e presim 12 shirita, i rrotullojmë rreth vetes dhe më pas si rreth ku pjesën fundore e vendosim poshtë. I lëmë të pushojnë 30 minuta, i lyejmë me të verdhë veze dhe i pjekim 12-15 minuta në 200 gradë.
I mbulojmë me një pecetë të lagur disa minuta që të mos thahen.

Related posts

Pilaf me kinoa – Receta e veçantë me plot shije!

Pogaçe e ëmbël – Receta e shijshme që kënaq gjithë familjen!

Akullore me kos dhe fruta – Receta me freski dhe shije perfekte!