Është stina e frutave më të preferuar të fëmijëve dhe jo vetëm… Luleshtrydhet dhe qershitë na ftojnë të shijojmë shijen e tyre, por edhe na ngacmojnë për të përgatitur reçel me to.
Është tunduese dhe shumë e thjeshtë për ta bërë edhe ju në shtëpitë tuaja
Përbërësit
1kg lulehstrydhe
1kg sheqer
1 limon i shtrydhur
Përgatitja
Pasi i lajmë luleshtrydhet u heqim majën dhe i kullojmë. Shtriijmë në tenxhere në 2 radhë (apo më shumë) luleshtrydhet, mbulojmë me sheqer secilën radhë dhe e lemë të pushojë për 6 orë. Më pas e ziejmë në zjarr të ngadaltë për 30 min.
Pak para se ta heqim nga zjarri, shtojmë lëngun e një limoni. E lemë të ftohet dhe e hedhim në kavanoz.