Pite fshati

Përbërësit

3 doreza presh

3 gota miell misri

1/2 kg gjize

3 vezë

1 gotë miell

1/2 uje mineral

200 ml vaj

50 gr fara kungulli

50 gr fara luledielli

1 pako pluhur paste(pecive)

vaj

kripë

piper i zi

Hapat

Ne vajin e nxehte ne tigan e skuqim preshin e grire

I thyejme vezet ne ene te madhe e te thelle hedhim kripe dhe i rrahim me tel kuzhine, duke i rrahur panderprere me tel , ne ene e shtojme vajin , miellin e misrit , miellin e bardhe dhe aditivin per brume

Ne ene e shtojme edhe ujin me gaz , gjizen , preshin e skuqur dhe nga 50gr fara kungulli dhe fara luledielli

Ne taven e rrumbullaket hedhim vaj dhe e perhapim ne tere siperfaqen e taves , brumin per pite e derdhim ne tave

Taven e veme ne furre pjekim 40 minuta ne temperature prej 230 grade

Related posts

Akullore me kos dhe fruta – Receta me freski dhe shije perfekte!

Si të përgatisni ujin e freskët me shalqi me plot vlera!

Lëngu plot proteina me banane dhe gjalpë kikiriku