Përbërësit per brumin
- 250g Miell qe fryhet vet (farina)
- 1 Luge gjelle gjalp
- 1 Luge te vogel krip
- 1 Filxhane caji qumesht pak te nxehte
- 1 Luge te vogel uthull
- Pak sheqer
Përbërësit per picen
- 2 Domate
- 200g Djathe te bardhe
- 100g Djathe kackavall
- Krip,piper te zi,rigon,vasilikua,vaj ulliri
Receta
- Ne nje tas hedhim te gjithe perbersat per brumin mbase do dhe pak akoma miell e gjeshim mire e hapim dhe e veme ne nje tepesi qe e kemi lyer me pak vaj pjekim pak brumin.
- Grim domatet hedhim krip,piper te zi,vaj,vasilikua e trazojme mire dhe e hedhim te brumi e hapim pastaj hedhim gjysmen e djathit kackavall pastaj hedhim djathin e bardhe ne fund djathin qe na ngeli hedhim dhe rigon e sperkatim me vaj ulliri dhe pjekim ne 190 grade 20 minuta varet dhe nga soba