Petulla kungulleshë

Përbërësit

  • 2 kungulleshka të mëdha
  • 2 vezë
  • 2 qepe te njoma
  • 250 gr miell
  • djathë të coptuar
  • kripë dhe piper i zi
  • majdanoz
  • pluhur për ëmbëlsira

Hapat

  1. Kungulleshat i grini në rende dhe i kriposni.
  2. Pas 10 minutash kullojani mirë tepricën e ujit.
  3. Shtoni qepen e grirë në rende, pastaj djathin, vezët, majdanozin, miellin, pluhurin e ëmbëlsirave dhe pak piper.
  4. Tërë këtë masë përzieni mirë dhe fërgojeni në tigan në vaj të nxehtë.
  5. Bëni gati petullat dhe vendosni në salveta që teprica e ujit të kullohet, pastaj qitni djathin e grirë në rende.
  6. Mund t’i servirni me ajkë apo jogurt.

Related posts

Mëngjeset me 400 kalori! Shijoni ushqimet tuaja të preferuara pa shtuar në peshë

Turli me perime të stinës – Plot vlera dhe shije fantastike në një pjatë

Kek me mollë dhe portokalle – Shije dhe aromë fantastike!