Steaks me salcë bourbon:
Materiale:
2 biftekë viçi
Kripë, piper për shije
2 kg dhjam duck
1 karafil hudhër, copëtuar imët
3 kg gjalpë
30 gr. uiski burbon
1/2 filxhan lugë çaji supë pule
1/3 filxhan krem kamxhik
1 majë piper kanine
Zbatim:
Lyejini biftekët me kripë dhe piper nga të dy anët.
Shkrini yndyrën e rosës në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe të lartë. Shtoni biftekët dhe gatuajeni për rreth 5 minuta, për një rezultat mesatar të rrallë.
Transferoni biftekët në një pjatë dhe lërini të pushojnë ndërsa bëni salcën.
Derdhni hudhrat në të njëjtën tigan, shtoni një lugë çaji gjalpë, lëreni të shkrihet dhe trazoni.
Hidhni në shishkë dhe ngrohni për rreth 15 sekonda.
Shtoni supën e pulës dhe silleni në një çiban. Llokoçis dhe vazhdoni të gatuani derisa sasia të zvogëlohet përgjysmë.
Shtoni kremin, kripën dhe piperin dhe ziejini për rreth 2-3 minuta.
Fikni nxehtësinë dhe shtoni 2 lugë gjalpë të ëmbël. Llokoçis derisa të shkrihet.
Derdhni salcën me një lugë në pjatë dhe vendosni biftekët në majë.