Patate të pjekura me vezë

Përbërësit:

  • 4 patate
  • 2 qepë
  • 2 gota ujë
  • 2 decilitra vaj
  • erëza të thata
  • kripë dhe piper i zi

Hapat:

Në një enë rezistuese ndaj zjarrit hidhni qepën e grirë, pastaj shtoni pataten e prerë në feta, erëzat dhe vajin dhe që të gjitha përzieni me dorë.

Pastaj hidhni ujë dhe futeni në furrë në 250 gradë celsius që të piqet.

Tundni shtesën nga vezët, vaji, erëzat dhe mielli dhe që të gjitha hidhini sipër patateve.

Futeni sërish në furrë që të piqet.

Në patatet e pjekura të nxehta mund të hidhni edhe pak kaçkavall të grirë në rende.

Ju bëftë mirë!

Related posts

Kek me mollë dhe portokalle – Shije dhe aromë fantastike!

Patëllxhanë, domate dhe gjizë – Fërgesa me shije perfekte!

Musaka me spinaq dhe mish të grirë – Ngrohtësi dhe aromë në shtëpinë tuaj!