Musaka me patate të ziera – Receta me shije të mrekullueshme!

Nëse doni një alternativë ndryshe për recetën tuaj të drekës. Provoni të përgatisni recetën e musakasë me patate të ziera.

Një recetë me shije të mrekulleshme e sjellë nga amvisa Suela Katanja.

PËRBËRËSIT 

600 gr mish i grirë

1 kg patate të reja

2 vezë

2 qepë

vaj, kripë, piper

PËRGATITJA

Qepët e prera imët i fërgoni me pak yndyrë, më pas shtoni mishin e grirë dhe i fërgoni edhe 10-15 minuta, në fund shtoni piper të kuq dhe të zi, sipas dëshirës.

Në një tjetër enë ziejm patatet e pastruara mirë, kur të jenë gati i qërojmë dhe i presim me rradhë.

Në tepsi ose tavë renditini me rradhë një rend patate dhe një rend mish derisa të kryhet e tërë sasia.

Futeni në furrë të nxehtë, ngadalsojeni temperaturën dhe pas 20-30 minuta para se të jetë kryer pjekja tundni dy vezë me pak qumësht dhe ja hidhni sipër. Tepsinë e mbani në furrë edhe rreth 5 minuta.

Related posts

Kek me mollë dhe portokalle – Shije dhe aromë fantastike!

Patëllxhanë, domate dhe gjizë – Fërgesa me shije perfekte!

Musaka me spinaq dhe mish të grirë – Ngrohtësi dhe aromë në shtëpinë tuaj!