Lakra të ziera me mish viçi

Përbërësit

7 copa mish i freskët

1 kokë lakër

2 qepë

2 karrota

4 lugë salce domatesh apo hajvar

kripë

piper i kuq

Piper te zi

pak vaj

Hapat

Së pari qërojme qepen, karrotat dhe i presim

Në tenxheren ku do të ziejme lakrat, vendosim vajin dhe hedhim perimet e grira, i kavërdisim derisa ato të zbuten

Pastaj shtojme copat e mishit (sipas dëshires ato mund t’i prejmë dhe ne kube), mbulojmë tenxheren dhe e leme të zieje në zjarr ngadale

Pastaj marim lakren e pastrojme dhe e presim në copa të vogla, dhe të gjithën e shtojme në tenxheren e përgaditur me perimet dhe mishin,në tenxhere shtojme tre gota uje, dhe ashtu tenxheren të mbuluar me kapak e leme të zieje ngadalë derisa të shohim që lakrat janë zbutur dhe kanë mare ngjyren e kuqerremte (përafersisht 2 ore)

Related posts

Kek me mollë dhe portokalle – Shije dhe aromë fantastike!

Patëllxhanë, domate dhe gjizë – Fërgesa me shije perfekte!

Musaka me spinaq dhe mish të grirë – Ngrohtësi dhe aromë në shtëpinë tuaj!