Krelanë e kollomojtë-misri

Përbërësit

1 gote miell misri (250 ml)

1 gote miell gruri

100 ml vaj

200 ml jogurt (kos)

2 vezë

1 pluhur për pjekje

kripë

margarinë

Hapat

Rrahim vezet mire,shtojme jogurtin,vajin dhe miellin e misrit

Shtojme dhe miellin e grurit te perzier me pluhurin per pjekje dhe kriposim sipas shijes

Masen e pergaditur e qesim ne tepsi te lyer me vaj dhe pjekim ne 200 grade per 15-20 minuta

Pas pjekjes lyejme persiper me margarin derisa eshte e ngrohte dhe servojme te nxehte te prere ne katrorka sipas deshires

Related posts

Akullore me kos dhe fruta – Receta me freski dhe shije perfekte!

Si të përgatisni ujin e freskët me shalqi me plot vlera!

Lëngu plot proteina me banane dhe gjalpë kikiriku