Jufka me kërpudha – Një pjatë e thjeshtë dhe e shijshme!

Përbërësit: 

½ qepë, 500 g kërpudha,

250 g jufka.

250 g krem djathi,

kripë,

piper,

gjalpë dhe verë.

Përgatitja: 

Ziejmë jufkat në ujë me kripë sipas udhëzimeve në paketim.

Në tigan skuqim qepën e prerë hollë me gjalpë, kripë dhe piper.

Shtojmë kërpudhat dhe i kaurdisim disa minuta ne temperaturë mesatare, i shuajmë me verë .

Shtojmë kremin e djathit, jufkat e ziera dhe pakëz lëng.

I përziejmë mirë dhe i shërbejmë të ngrohta.

Ju bëftë mirë!

Related posts

Pilaf me kinoa – Receta e veçantë me plot shije!

Pogaçe e ëmbël – Receta e shijshme që kënaq gjithë familjen!

Akullore me kos dhe fruta – Receta me freski dhe shije perfekte!