Gjithçka që ndodh në trupin tuaj nëse hani kos çdo ditë

Përfitimet që ofron në trup janë të shumta.

Jogurti është konsideruar prej kohësh nga shumë njerëz si një nga ushqimet më të shëndetshme, me shumë përfitime për shëndetin e përgjithshëm.

Pavarësisht nëse është kos i thjeshtë, klasik apo ai me fruta dhe shije të ndryshme, është një snak mahnitës dhe i shijshëm.

Ka mënyra të pafundme për ta konsumuar dhe që s’do t’ju mërziten asnjëherë pasi mund ta përzieni me drithëra, fruta, mjaltë ose fruta të thata për të pasur një vakt ushqyes brenda një minutë.

Është shumë ekonomik dhe i lehtë për tu gjetur pasi është në dispozicion pothuajse kudo edhe në mini marketin më të vogël të lagjes.

Përderisa ka mjaft marka të jogurtit, ia vlen të provoni edhe opsionet jo të qumështit që janë të bëra ekskluzivisht nga qumështi i sojës, bajameve ose kokosit në vend të qumështit të lopës. Por le të shohim në detaje se çfarë i ofron trupit tuaj konsumi i përditshëm i këtij ushqimi.

Në fotografitë që vijojnë do të zbuloni gjithçka …

  1. Trupi juaj do të marrë kalciumin e kërkuar nëse hani kos çdo ditë

Shumë njerëz nuk e plotësojnë nevojën e tyre për kalcium sepse shmangin bulmetin ose për shkak të intolerancës së laktozës ose për shkak të një besimi personal që bulmeti është jo i shëndetshëm. Përveç që është një burim i shkëlqyeshëm i kalciumit, jogurti është një ushqim shumë i përshtatshëm për njerëzit që nuk kanë shumë kohë, pasi ai konsumohet menjëherë.

  1. Ul nivelet e kolesterolit

Kolesteroli juaj mund të përmirësohet ndjeshëm duke zgjedhur kosin, pasi është një snak i ulët në yndyrë dhe kolesterol në krahasim me ushqimet e tjera.

  1. Përmirëson presionin e gjakut

Hipertensioni mund të çojë në probleme të ndryshme shëndetësore si sulmi në zemër, goditje në tru, aneurizëm, çmenduri dhe shumë të tjera. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të matni rregullisht tensionin e gjakut.
Lajmi i mirë është se sipas ekspertëve, jogurti është në krye të listës së ushqimeve anti-hipertensionuese.

  1. Zvogëlon rrezikun e sëmundjeve gastrointestinale

Konsumimi ditor i jogurtit zvogëlon rrezikun e sëmundjeve gastrointestinale siç janë divertikuliti ose zorrë e rrjedhshme.
Kjo për shkak se jogurti përmban kultura aktive të quajtur probiotikë ose “baktere të mira”, të cilat mund të forcojnë sistemin imunitar dhe të ndihmojnë në mirëmbajtjen e një trakti të shëndetshëm tretës.

  1. Kontribuon në shëndetin e kockave

Kosi përmban disa lëndë ushqyese thelbësore për mirëmbajtjen e kockave të shëndetshme, siç janë kalciumi, proteina, kaliumi, fosfori dhe vitamina D. Të gjitha këto vitamina dhe minerale janë veçanërisht të dobishëm në parandalimin e osteoporozës, gjendje e cila karakterizohet nga kocka të dobësuara.

Related posts

4 Faktorët kryesor që rrisin tensionin e gjakut

Ja sa herë në javë duhet të lani flokët gjatë verës

Kura energjike për tretjen dhe stomakun – Uthull molle, kanellë, xhenxhefil