Fasule pllaqi – Receta ideale për ditët me shi!

Pa dyshim fasulet mbeten ndër gjellët më të preferuara të shqiptarëve.

Ju sugjerojmë më poshtë recetën e përgatitjes së fasuleve pllaqi në furrë, një mënyrë fantastike për t’i shijuar me familjen në këto ditë me shi!

Përbërësit: 

▪︎500 gr fasule të mëdha

▪︎2 qepë të thata

▪︎spinaq

▪︎djathë të bardhë

▪︎majdanoz

▪︎vaj ulliri

▪︎1 thelb hudhër

▪︎piper i kuq

▪︎fara speci djegës

Përgatitja:

 Në fillim kemi zier fasulet duke i shtuar një qepë të ndarë në katërsh. I lëmë të ziejnë plotësisht. Më pas kemi shtuar në tigan vaj ulliri, qepën dhe e skuqim lehtë, hudhrën, spinaqin, majdanozin dhe erëzat.


Vendosim në tavë fasulet dhe spinaqin që përgatitëm, copa djathi dhe spërkasim me piper të kuq dhe të zi, vaj ulliri dhe e lëmë të piqet në furrë sa të trashet lëngu mirë.

Related posts

Akullore me kos dhe fruta – Receta me freski dhe shije perfekte!

Si të përgatisni ujin e freskët me shalqi me plot vlera!

Lëngu plot proteina me banane dhe gjalpë kikiriku