11 Këshilla për të Kontrolluar sa i Mirë është Ushqimi Juaj

Ja disa këshilla për të bërë diferencën midis ushqimit që duhet konsumuar dhe atë që nuk duhet:

Ne hamë produkte si vezët, frutat dhe bukë pothuajse çdo ditë, por mund të mos marrim produkte me cilësi të mirë. Paketimi me ngjyra të ndritshme dhe përshkrimet premtuese shpesh mund të na e largojnë vëmendjen. Është më mirë të dimë disa truke se si të përfitojmë më të mirat nga një dyqan ushqimesh sepse shëndeti ynë varet nga kjo.

Ne do ju tregojmë disa gjëra të thjeshta që mund t’ju ndihmojnë të blini dhe kontrolloni ushqimin tuaj si një nutricionist i vërtetë.

Vezët nuk duhet të jenë si pudër.

Sa herë që blini vezë, hapni një kuti dhe bëni një ekzaminim vizual. Materiali i gëzhojës mund të tregojë për praninë e baktereve. Nëse vezët janë si kremoze mund të tregojnë praninë e mykut.

Kontrolloni datën e paketimit dhe datën e skadimit.


Ndonjëherë për një datë në pako, ata përdorin kalendarin Julian, kështu që tregon një numër kronologjik si 211 ose 361. Nëse shihni vetëm një datë në një produkt, ka shumë të ngjarë të jetë një datë skadimi, kështu që kërkoni një grup numrash më shumë nga kalendari Julian nëse doni të zbuloni se kur është prodhuar ushqimi.

Mos i kushtoni vëmendje frazave si “pa yndyrë” ose “krejt natyrale” në një paketë.

Është bukur t’i besojmë. Shpesh shohim fraza premtuese si “krejt natyrale” ose “pa yndyrë” dhe besojmë se është e vërtetë. Por në realitet, mund të jetë një mashtrim për të ju bërë ta blini këtë ushqim. Produktet mund të përmbajnë konservues, fruktozë të lartë dhe natrium. Kontrolloni këto përbërës në etiketat ushqyese. Nëse i gjeni ato, vazhdoni me kërkimin tuaj për të parë nëse ka mundësi më të mira.

Injoroni ngjyrat tërheqëse në paketimin e ushqimit.

Rezulton se ngjyra e një produkti mund të ndikojë në perceptimin tonë ndaj tij. Për shembull, nëse është e gjelbër, ka më shumë të ngjarë të mendojmë se është organike. Mundohuni të injoroni ngjyrat dhe të përqendroheni në përbërësit. Nëse shihni një listë të aromave dhe preservativëve të shtuar, shansi për të qenë organik është më pak i mundshme.

Nuk është e mjaftueshme për të parë “multigrain” të shkruar në paketimin e bukës.

Sigurohuni që buka juaj është 100% grurë i plotë. Nëse “bukë gruri” ose “bukë multigrain” është shkruar në paketim, është më mirë të vazhdoni të kërkoni për opsione të tjera.

Drithërat mund të rafinohen thjesht dhe shumica e tyre humbasin 78% të fibrave të tyre të shëndetshme, vitaminave dhe mineraleve gjatë procesit të bluarjes. Ju mund të jeni i sigurt që kjo bukë është e mirë vetëm kur e gatuani vetë.

Nëse në paketim shkruhet “asnjë sheqer i shtuar”, ai ende mund të ketë sheqer natyral.

Kur zgjedhim një lëng për të blerë, na pëlqen të shohim “pa sheqer të shtuar” të shkruar në paketë, por ne nuk kontrollojmë informacionin ushqyes në anën e pasme. Dhe kjo mund të vijë si një surprizë e madhe për ju: mund të përmbajë 25-26 gram sheqer natyral për filxhan. Eshte shume!

Sasia normale është 77 gram në ditë. Pra, nëse po përpiqeni të mbani një dietë të shëndetshme dhe jo të mbidozoni sheqerin, mos i kushtoni vëmendje formulimeve “pa sheqer”.

Kontrolloni cilësinë e mishit e viçit para se ta blini.

Ka disa hapa për të bërë, për të gjetur mish viçi të një cilësie të mirë:

  • Së pari, ekzaminoni ngjyrën. Viçi i freskët duhet të përmbajë shirita yndyre të bardhë.
  • Mos kini frikë t’i kërkoni një kasapi për t’ju treguar. Nëse ka ndonjë ngjyrë gri ose kafe në prerje, mos e merrni.
  • Mishi i viçit nuk duhet të jetë ngjitës. Mos e gatuani, edhe nëse ngjyra dhe aroma duken të shkëlqyera.

Përdorni një pajisje për të zbuluar kimikatet në fruta dhe perime.

http://supershendeti.com/wp-content/uploads/2020/02/15225003-55715210-e80f782c1f7f6866b9173fde7adffb831e50f335-1500-1-1581496111-728-a159cf1226-1582015661-1.jpg

Çuditërisht, studimet kanë treguar që etiketat ushqyese janë të pasakta deri në 20%. Por ne mund të jemi vetë shkencëtarë duke pasur një sensor të vogël ushqimi i cili nuk është i vështirë të blihet në ditët e sotme. Ata vijnë në forma të ndryshme dhe madje mund të shkarkohen edhe në telefonin tuaj.

Kontrolloni nëse lëkura e pulës është transparente.

© shutterstock.com © shutterstock.com

Ne mund t’i kushtojmë vëmendje ngjyrës së pulës në përgjithësi, por ne injorojmë gjendjen e lëkurës. Gjëja kryesore është se nuk duhet të jetë gri ose transparente. Kjo thjesht do të thotë që nuk është e freskët dhe ka qëndruar për një kohë të gjatë në dyqan.

Kontrolloni ngjyrën e kastravecave përpara se t’i blini.

Kastravecat më të mirë janë ata që duken jeshil ose jeshil të errët. Pjesët e verdha dhe të bardha nuk janë të besueshme. Për më tepër, një kastravec i mirë është shumë i fortë, jo shumë i trashë dhe nuk duhet të duket i thatë.

Merrni banane vetëm nëse kanë bishta.

© sewmuchmorethanmom / reddit

Mos blini banane pa bishta vetëm për të kursyer 4 gram. Ka shumë baktere të ndryshme në supermarkete që mund të hyjnë brenda kësaj vrime. Përndryshe, do të duhet të shkurtoni një pjesë të saj, por nuk do të kurseni shumë para.

Sa me kujdes e kontrolloni ushqimin tuaj? Çfarë trukesh përdorni? Ju lutemi ndani përvojën tuaj më poshtë!

M.M(Milo.al)

Related posts

Sëmundjet që shkaktojnë djersitjen e tepërt – Disa këshilla si t’i trajtoni në shtëpi

4 Faktorët kryesor që rrisin tensionin e gjakut

Kura energjike për tretjen dhe stomakun – Uthull molle, kanellë, xhenxhefil